Блог

Дрехи втора употреба: възходът на новата тенденция!
22.08.2023
Дрехи втора употреба: възходът на новата тенденция!

Докато преди няколко години употребяваните артикули се търгуваха главно на битпазарите и в магазините за втора употреба, днес голяма част от търговията се пренасочи към онлайн платформи.

Купуването на продукти втора употреба вече не се смята за табу – всъщност последните проучвания показват, че особено младите хора са горди да купуват втора употреба . Това развитие се движи от множество фактори. Изброихме някои от многобройните предимства на прегръщането на модата втора употреба . От достъпност и уникален стил до намаляване на въздействието върху околната среда, пазаруването втора употреба предлага много предимства. 

УСТОЙЧИВОСТ

Пазаруването втора употреба е мощен начин да намалите въглеродния си отпечатък и да допринесете за по-устойчиво бъдеще. Като удължите жизнения цикъл на облеклото, вие спомагате за намаляване на търсенето на ново производство, което от своя страна намалява потреблението на ресурси, потреблението на енергия и текстилните отпадъци.

УНИКАЛЕН СТИЛ

Един от най-вълнуващите аспекти на пазаруването втора употреба е възможността да откриете уникални и единствени по рода си модни парчета. Независимо дали търсите ретро съкровища, дизайнерски етикети или изящни аксесоари, магазините втора употреба и онлайн платформите предлагат богат избор от артикули, които могат да издигнат личния ви стил.

БЮДЖЕТЕН

Спестяването на пари е друго значително предимство на пазаруването втора употреба. Качествените дрехи на достъпни цени ви позволяват да изградите гъвкав и стилен гардероб, без да разбивате парите. Можете да намерите висококачествени облекла, които отговарят на бюджета ви и надминават очакванията ви с внимателно разглеждане.

ОСЪЗНАТО КОНСУМАТОРСТВО

Изборът на мода втора ръка е в съответствие с принципите на съзнателното консуматорство. Като поддържате предпочитани артикули, вие участвате в кръгова икономика, която цени устойчивостта, етичното производство и намаляването на отпадъците. Този внимателен подход към модата помага за положително въздействие както върху околната среда, така и върху обществото.

ПРЕОТКРИВАНЕ НА ТЕНДЕНЦИИ

Пазаруването втора употреба ви позволява да изследвате и преоткривате модни тенденции от различни епохи. От ретро стилове до носталгична мода, можете да експериментирате с различни визии, да смесвате и комбинирате различни десетилетия и да създадете свое уникално модно изявление. Прегърнете радостта от историята на модата и изразете своята креативност чрез находки втора ръка.

Няма съмнение, че пазаруването втора употреба е станало все по-популярно през последните години, тъй като всички ние осъзнаваме по-добре въздействието на нашите гардероби върху околната среда. Плюс това, както показаха хора като Бела Хадид , Кендъл Дженър и Риана , купуването на втора ръка дреха означава, че е вероятно да сте единственият човек в стаята, който разполага с това парче – което го прави изключително специално.

За щастие през последните години се появи цял набор от сайтове за препродажба, което прави по-лесно от всякога да направите по-устойчива покупка.

В платформата на Cashway.bg може да намерите едни от водещите сайтове за дрехи и аксесоари втора употреба, от който може да спестите допълнително до 15% от своята поръчка под формата на кешбек.

Remixshop.com е един от водещите онлайн магазини за second hand и outlet мода в Европа, който работи в 9 държави – Австрия, България, Германия, Гърция, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. От създаването в края на 2012 г. досега бизнесът на компанията расте стремглаво, предлага продукти от над 13 000 световноизвестни марки и обслужва над 1 милион клиента.

Днес Remix е част от една от най-големите платформи за препродажба на дрехи, обувки и аксесоари в света - thredUP. Общата им мисия е да вдъхновят ново поколение потребители да избира първо повторната употреба. 

Бъдете активна част от кръговата икономика на Remix.

 

Освен да пазарувате втора употреба дрехи, Remix предлага услугата “Продайте на Remix”

“Продайте на Remix” позволява на клиентите да изпращат своите запазени дрехи и аксесоари за продажба на remixshop.com с улеснена, безплатна логистика и да получат процент от крайната цена. Спечелената сума може да се използва за покупки от сайта, да се прехвърли в лична сметка или да бъде дарена на SOS Детски Селища.

За разлика от потребителските платформи, които свързват продавач и купувач, Remix поема цялата грижа за дрехите – от дезинфекция и преглед за дефекти, до фотографиране, ценообразуване и изпращане до клиента при продажба, а негодните за употреба артикули биват рециклирани. Единствено условие към потребителя е да поръча Remix Bag (голям, здрав плик от рециклиран полиетилен) и да заяви куриер за обратна доставка към Remix.