Блог

С деца на море!
22.06.2023
С деца на море!

Кой не обича изпълнения със забавления ден на плажа със семейството. Наистина няма нищо друго като шума на вълните, плискащи се по брега и усещането за пясък между пръстите на краката! С изграждане на пясъчни замъци, бягане по плажа, много плискане в морето, подремване под чадър и добре спечелен сладолед в края на деня, има много, за да зарадвате цялото семейство.

След като сте планирали къде да отидете, е време да стегнете багажа. За да сте сигурни, че вълнението от едно плажно пътуване ще остане през целия ден, важно е да сте добре подготвени, преди да се отправите към плажа с деца.

Съставихме списък с някои основни неща, които да опаковате в плажната си чанта за следващото си морско приключение със семейството. Нека хубавите моменти започнат!

1. Слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем е от съществено значение и е добре да го нанесете 20 минути преди да излезете на открито. Според Cancer Council, слънцезащитният крем трябва да бъде поне 30 SPF, широкоспектърен и водоустойчив. Също така, слънцезащитният продукт винаги трябва да се нанася отново поне на всеки два часа, независимо от водоустойчивостта му.

2. UV защитно облекло

Слънцезащитното или UPF облекло е много важно за децата, тъй като децата са с по-нежна кожа и са по-склонни да страдат от увреждания от слънцето, отколкото възрастните. Също така, може да са изложени на по-голям риск от UV увреждане поради крехкостта на имунната им система.

3. Слънчева шапка и слънчеви очила

Слънчевата шапка и слънчевите очила са основни елементи за защита на подрастващи авантюристи в горещите летни дни и означават, че могат да прекарат целия ден в морето и да тичат по плажа.

4. Плажна чанта

Удивително е колко много неща са ви необходими за плажа. Опаковайте всички принадлежности в плажна чанта. Колкото по-голяма, толкова по-добре. Изберете голяма водоустойчива чанта, която побира всичко необходимо. Можете да закупите плажни чанти от много различни търговци в нашата мрежа в зависимост от вашия бюджет и да спестите допълнително като спечелите кешбек.

5. Плажни кърпи/одеяла/постелки

Вземете повече, отколкото смятате, че ще ви трябва. Добре е да имате малка кърпа само за подсушаване. 

Идея за кърпи, които заемат по-малко място във вашата плажна чанта, отколкото хавлиените са турските кърпи, те са леки плоскотъкани кърпи (понякога наричани пештемал, хамам или фута кърпи).

Свикнали сме да използваме плажната ни кърпа за постелка, което не винаги е добро решение, защото често е мокра и полепнала с пясък. По-добре е да се оборудвате с плажно одеяло или постелка за пясък, които са водоустойчеви и могат да бъдат сгънати и събрани лесно в плажната ви чанта.

6. Комплект за първа помощ

Да се надяваме, че това не е нещо, от което се нуждаете, но опаковайте малък комплект с лепенки, антисептични кърпички, лекарства , Пантенол спрей при рани и изгаряния или алое вера, бебешка пудра за лесно остраняване на пясъка от тялото на дечицата и други основни неща.

7. Пясъчни играчки

Децата са малки рибки и прекарват по-голямата част от времето си във водата. Те не се нуждаят от много играчки, за да ги забавляват или занимават. Но когато слънцето започне да залязва, те винаги се установяват на пясъка и започват да строят пясъчни замъци. Така че, задължително се нуждаете от комплект с кофички и лопатки. 

8. Надуваеми плувки/ пояси/ дюшеци 

Плувки, пояси или сруги предпазните плаващи устройства могат да бъдат страхотни за децата, но е важно да запомните, че те не са заместител на наблюдението на възрастните и не трябва да разчитате единствено на тях, за да бъде детето ви в безопасност. Ето някои неща, които трябва да имате предвид:

  • Изберете правилния размер: Уверете се, че плувките или пояса пасват правилно на вашето дете. Ако е твърде хлабаво, няма да осигури необходимата опора, а ако е прекалено стегнато, може да е неудобно.
  • Проверете за повреда: Преди да използвате каквито и да е предпазни плаващи устройства, проверете ги за признаци на повреда, като разкъсвания или дупки.
  • Използвайте ги като резервно средство за безопасност: Въпреки че предпазните надуваеми устройства могат да бъдат полезни, те не трябва да са единствената мярка за безопасност, на която да разчитате. Винаги наблюдавайте внимателно детето си и бъдете готови да скочите и да помогнете, ако е необходимо
  • Научете детето си да плува: Най-добрият начин да предпазите децата си във водата е да ги научите да плуват. Запишете ги на уроци по плуване и практикувайте редовно с тях.

9. Плажна палатка

Ще имате нужда от известна защита от слънцето и ако обикновено носите плажен чадър , нека ви представя нещо по-добро: плажната палатка . По-компактен вариант е за носене, предпазва ви от слънцето, пясъка, вятъра, който духа от три различни посоки. 

 

10. Храни и напитки

Без съмнение, това е задължително за плажа! Охладената вода е абсолютно задължителна за плажно пътуване, за да избегнете дехидратация, но не забравяйте и здравословна гама от закуски! 

Най-добре е, ако планирате цял ден на плажа, да вземете със себе си хладилна чанта с лед или пакети с лед. Без съмнение няма да отнеме много време, докато ледът се разтопи, но ще запази вашите напитки и закуски студени много по-дълго. 

 

Надяваме се, че нашия списък ще ви помогне с подготовката ви за море с децата. 

Забавлявайте се! Преди всичко се насладете на времето прекарано със семейството си и създайте трайни спомени.